Saturday, March 24, 2012

Konvokesyen kali Ke-2 dalam tempoh 5 bulan

22 Mac 2012 kelmarin merupakan tarikh aku berkonvokesyenkan di Uniten. Pointer yang aku dapat tak la hebat...cuma 3.56 jer...Memang susah giler blajar masa kat ilsas tu.susahnyer hanya aku dan budak-budak yang belajar same jer tau.

Bila aku lepak dengan kawan baik aku di Ilsas iaitu Beri a.k.a Sabri Daud yang berasal dari Jerantut pahang, macam-macam cerita dia mengimbas kembali..kenangan aku membangkang isu makanan, isu kerohanian, tak lupa jugak isu budak ppkk38 yang terkena flashover sewaktu praktikal dulu sampai coordinator ilsas tu kenal la sampai sekarang bila call dan sebut nama jer dia boleh ingat.hahaha Publisiti murahan ker tu ehh? Hua hua :)...budak mane lagi kalau bukan empunya blog yang comel ni lah orangnyer...dan sempat lagi terselit cerita pasal aku dan dia kena kepung dengan pak cik sekuriti Uniten tu pun si sabri tu boleh ingatkan.hahahah macam-macam cerita tapi semuanya sweet bila kenangkan kembali..

Entah bila akan dapat berkumpul lagi untuk bersama dengan suasana meriah macam petang hari raptai konvo tu...semua kawan-kawan bersalam dan bercerita tentang kawasan dan department yang mereka ditempatkan.

Yang aku tak boleh lupa pasal soalan deorang kat aku...
(Ko nie keje tnb ker keje kat spa? aku tengok tak gelap-gelap pun..makin cerah ade lar..) memang bangga sekejap lah bila telinga aku ditala dengan soalan penuh kebenaran macam tu...haha...tapi macam biase ar yang paling aku tak suke bila budak-budak yang biasa dari dulu cubit pipi aku masa kat ilsas tu mengulang kembali kerja part time deorang bila jumpa aku...Dah la hidung aku masa tu memerah sebab ade jerawat nak tumbuh, bila diperlakukan macam tu sakit hati aku...tapi fikir lama tak jumpa dan lama jugak tak bergurau, aku diamkan je la. Sekarang aku tengah tunggu gambar konvo aku atas pentas tu sampai ke rumah aku nie...tak sabar nak tengok aku mengenakan baju melayu teluk belanga kaler putih,sampin songket hitam,songkok dan kasut hitam.macam nak pegi akad nikah pulak rasanya.haha ape pun nampak sopan sangat bila aku digayakan dengan baju melayu especially yang jenis cekak musang... I like I like....

Beberapa bulan lepas, aku konvo politeknik...lebih grand lagi la sambutannya sebab..macam istiadat konvokesyen mesti ade alat muzik cak lempong,gamelan, dan rentak mohram...pakai jubah macam filem Hary Potter siap ade Dumbledore lagi iaitu ketua dekan atau pengarah cuma tongkat sakti jer takde...wakakakaka :) tapi dekat ilsas ni konvokesyennyer biasa jer...tak berjubah bagai...cukup sepersalinan baju melayu jer...Ala-ala teater klasik gitu..

4 comments:

Alif said...

tahniah sahabat....all the best..keje rajen2 tau,jgn mengular blk awal je..kihkihkih

Fairyboy Akimi said...

hehehe same jugak yer sahabat ku aliff.....huhu bulan ni aku kena tahan gaji...uwarghhhh...

Alif said...

haah,ade team aku ni 2org kene tahan gaji bulan lepas,tp dun worry,nnt dpt cheque...

Fairyboy Akimi said...

betul ke dapat cek?emmm sepi takde gaji nie...berok band nie pun tak dapat bayar...